Vrijwilligers oogsten druiven voor wijnboer van El Placer

LELYSTAD • Za 3 oktober 2020 | 15:22 • Zaterdag 3 oktober 2020 | 15:22

In wijngaard El Placer in Lelystad hebben vrijwilligers zaterdag de druiven geoogst. In totaal staan er 1.350 wijnstokken op het terrein die door ongeveer 25 vrijwilligers worden geplukt.

Omdat El Placer een kleine wijngaard is kan eigenaar Johan Rippen geen personeel betalen om de oogst te doen. Hij deed daarom een beroep op de Flevolandse afdeling van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT).

"Wij willen het ecologisch leven en tuinieren zoveel mogelijk bij mensen promoten", legt An van Elst uit. "Het gaat erom dat je geen gebruik maakt van insecticiden of kunstmest bij het tuinieren. Er zijn allemaal hele goede manieren om zonder deze middelen voedsel in je tuin of op je balkon te verbouwen."

De vrijwilligers vinden het vooral leuk om een keer de druivenoogst te doen. "Ik heb alleen in mijn eigen tuin een keer druiven geplukt", vertelt een vrijwilliger. "We hebben instructie gehad hoe we moeten oogsten dus het is leuk en leerzaam. Ik hoop het eindproduct een keer te mogen proeven."

Voor wijnboer Johan Rippen kan de dag niet meer stuk. "Ik ben heel blij met de vrijwilligers en de oogst ziet er goed uit. De druiven zijn van prima kwaliteit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel