Aangepaste Tour of Art Flevoland vanwege corona

FLEVOLAND • Zo 4 oktober 2020 | 16:52 • Zondag 4 oktober 2020 | 16:52

De vijftiende editie van Tour of Art Flevoland ging dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. Toch wilden enkele deelnemende kunstenaars graag hun werk laten zien. De organisatie besloot daarom 'Kunsttour 2.0' te organiseren. Coronaproof, in het pand van leer-werkbedrijf Werfsjob in Lelystad.

"Dit jaar doen er een aantal locaties niet mee waaronder de Rabobank, het crematorium en wijkcentrum De Dukdalf", legt Erna Koelman van Kunsttour 2.0 uit. "We hebben daarom lang getwijfeld of we het dit jaar door moesten laten gaan. Uit een deelnemers-enquête bleek dat er veel kunstenaars iets wilden doen, want er is al zo veel aan cultuur vervallen."

De opzet is daarom volgens de organisatie anders dan anders en eenmalig. "De deelnemers mochten dit jaar zelf hun locaties kiezen, dus niet alleen maar in Lelystad maar ook in Almere, Zeewolde en Dronten.

Ook hoeven er niet minstens drie deelnemers per locatie te zijn. Dit jaar zijn er ook plekken waar maar één kunstenaar zit, bijvoorbeeld bij hem of haar thuis. Zo spreiden we het aantal bezoekers een beetje zodat het niet te druk wordt."

Ook de bezoekers zijn positief. "Ik vind het mooi", vertelt een bezoeker. "Toch nog wat leuks te doen." Ook de deelnemende kunstenaars zijn blij dat ze dit jaar toch kunnen exposeren. "Ik ben heel blij dat ik weer mag meedoen. Ik vind het leuk om mijn werk te presenteren." Een andere kunstenaar zegt: "Het is de enige manier waar je expressie kan geven van wat je aan het doen bent. Anders moet je weer een jaar wachten."

De organisatie gaat ervan uit dat het 15-jarig jubileum van Tour of Art Flevoland volgend jaar alsnog gevierd kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel