'Openbare toiletten nodig in Swifterbant en Noordoostpolder'

FLEVOLAND • Do 8 oktober 2020 | 11:24 • Donderdag 8 oktober 2020 | 11:24

De Maag Lever Darm Stichting wil dat er openbare toiletten komen in Swifterbant en de dorpen in Noordoostpolder. Uit een kaart die de stichting heeft laten maken, blijkt dat de dorpen nu geen publieke wc’s hebben. De kaart telt 235 openbare toiletten in de regio.

Het ontbreken van een toilet kan erg vervelend zijn voor buik- en blaaspatiënten, zwangeren of ouderen, aldus de stichting.

De kaart is gebaseerd op de toiletten die zijn aangemeld bij de HogeNood-app. Behalve de aantallen, kan er volgens de stichting nog meer verbeterd worden. Zo zitten de toiletten vaak op een kluitje aan bijvoorbeeld een marktplein, terwijl een goede spreiding belangrijk is. Ook kunnen veel wc’s alleen worden gebruikt tijdens openingstijden van horeca, winkels en openbare gebouwen.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat er geen openbaar toilet in Biddinghuizen is. Dat moest Swifterbant zijn. .

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel