Regenboogvlag wappert in Flevoland

FLEVOLAND • Zo 11 oktober 2020 | 16:45 • Zondag 11 oktober 2020 | 16:45

In heel Flevoland zijn in het kader van Coming Out Day regenboogvlaggen gehesen. De vlag is te zien op diverse overheidsgebouwen, zoals de gemeentehuizen van Almere, Dronten, Zeewolde en NOP. Ook bij politiebureaus wappert de veelkleurige vlag.

In Almere werd de vlag bij het stadhuis zondag gehesen door wethouder Froukje de Jonge. Deze dag is nog steeds nodig als steun voor lesbiennes, homo's, biseksuelen of transgenders die openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit, vindt ze.

"We mogen er trots op zijn dat je in Nederland mag liefhebben wie je wil en je veilig mag weten tegen discriminatie." Maar daarmee zijn we er niet, aldus de wethouder. "Nog veel te vaak worden in Nederland mensen lastig gevallen, of erger dan dat, vanwege hun seksuele geaardheid. We willen als gemeente laten zien dat we naast deze mensen staan in hun strijd."

In het stadhuis is ook de expositie 'Zero Flags Project' geopend door fetisj-fotografe Suzanne van de Laar. Op de begane grond staan de vlaggen van 72 landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. Het doel van het project is om uit te komen op nul vlaggen.

Ook Van de Laar signaleert dat de LHBTI-gemeenschap in Nederland het zwaarder krijgt. "Er zijn pesterijen, en er zijn mensen die een mening hebben als jij als man vrouw wil worden, of omgekeerd, dan krijg je commentaar. Je kan niet overal aangenomen worden. Je wordt uitgescholden voor vuile flikker, voor gay. We zijn gewoon mensen, respecteer ons als mens, dat doen we met jou ook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel