Provincie moet besluit over subsidie zwembad De Alk overdoen

DRONTEN • Di 13 oktober 2020 | 14:15 • Dinsdag 13 oktober 2020 | 14:15

De provincie Flevoland is in de fout gegaan bij de verdeling van de subsidies uit een ontwikkelingsfonds. De bestuursrechter heeft de gemeente Dronten in het gelijk gesteld, die wilde weten waarom zwembad De Alk buiten de boot viel.

Voor de subsidiepot van in totaal één miljoen euro werden 36 aanvragen ingediend. De provincie liet een Adviescommissie bepalen welke aanvragen werden gehonoreerd. Die gebruikte een puntensysteem en selecteerde zo 16 projecten. De aanvraag van Dronten, 175.000 euro voor de renovatie van De Alk, viel net buiten de boot.

Dronten wilde daarop van de provincie weten hoe het puntensysteem precies werkte, en waarom het geld niet gewoon werd verdeeld over alle goedgekeurde projecten. Volgens de provincie kon dat laatste niet, omdat sommige projecten dan niet konden doorgaan. Over het puntensysteem kwam geen opheldering.

Geen reden gegeven
Dronten stapte daarop naar de rechter. Ook daar kon de provincie niet uitleggen wat precies de reden was dat er geen geld ging naar de renovatie van De Alk. De rechter heeft het besluit van de provincie vernietigd. Gedeputeerde Staten moeten de Adviescommissie vragen om de aanvraag van Dronten opnieuw te beoordelen.

Of dat betekent dat de renovatie van zwembad De Alk dan alsnog kans maakt op een subidie van de provincie, kon een woordvoerder van de provincie niet zeggen. Binnen zes weken moet hier een nieuw besluit over worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel