Centrum van Lelystad krijgt drie grote muurschilderingen

LELYSTAD • Di 13 oktober 2020 | 16:11 • Dinsdag 13 oktober 2020 | 16:11

In het centrum van Lelystad verschijnen op drie plekken grote muurschilderingen. Het aanbrengen van de eerste tekening is inmiddels begonnen. Deze komt op het gebouw naast het Apollo Hotel. De street art moet het centrum van de stad opvrolijken en meer kleur geven.

Het initiatief voor het project komt van het graffiti-collectief Writer’s Block uit Leeuwarden. Twee van de drie kunstenaars die in Lelystad aan de slag gaan hebben een nauwe band met de stad. "We hebben hen gevraagd om hun geboortegrond te verfraaien. Beide hebben inmiddels hun sporen ruimschoots verdiend in het buitenland, maar keren nu terug naar Lelystad om ook in hun geboortestad een schitterend werk te plaatsen", aldus de organisatie.

Lelystedelingen
De schildering naast het Apollo Hotel wordt gemaakt door kunstenaar Sidney Waerts. Hij werkte jarenlang in de reclamewereld en exposeert inmiddels in binnen- en buitenland met zijn schilderijen, sculpturen en kunst.

Een tweede muurschildering wordt gemaakt door Manuel Seikritt, die opereert onder de artiestennaam FAKE. Zijn bekendste werk is de muurschildering 'Super Nurse', die hij aan het begin van de coronacrisis maakte als ode aan alle zorgmedewerkers.

Het derde werk wordt gemaakt door een kunstenaar die geen Lelystadse roots heeft. Het gaat om kunstenaar Jaap Scheeren. Hij wil met zijn werk voor elkaar krijgen dat mensen gaan nadenken over de plek die ze innemen in de natuur.

Waar komen de twee andere schilderingen?
Kunstenaar FAKE gaat aan de slag aan de andere kant van het pand waar nu de eerste muurschildering verschijnt. Jaap Scheeren gaat op een deel van de bij supermarkt Jumbo geplaatste houten panelen een schildering maken.

URBN Village
Voor de productie van de muurschilderingen werkt de organisatie samen met lokale jongerenwerkorganisatie URBN Village. "Samen met de deelnemende kunstenaars willen we de lokale talenten actief betrekken bij het maakproces. Op deze manier leren ze kneepjes van het vak en leiden we de nieuwe graffiti artists op."

De gemeente Lelystad zegt het initiatief van harte te ondersteunen en het te zien als een mooie toevoeging om het stadshart aantrekkelijker te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel