Voetbalclub Unicum 'baalt' van nieuwe lockdown

LELYSTAD • Wo 14 oktober 2020 | 6:14 • Woensdag 14 oktober 2020 | 6:14

De voetbalcompetitie voor amateurclubs wordt voor in ieder geval 4 weken stilgelegd. Dat is één van de maatregelen van het kabinet om de stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Voelbalvereniging Unicum in Lelystad wist wel dat er extra beperkingen zouden komen. Maar de nieuwe regels hakken er toch flink in. Technisch manager Dirk Jan Jannink 'baalt'. "Ik vind het slecht voor de verenigingen maar ook voor de horecaondernemingen die zich bij de club hebben aangesloten. Enkel de jeugd mag nog trainen. Nou dat voelt wel als een doekje voor het bloeden."

Geen competitie en ook geen trainingen voor volwassenen. En dat terwijl het juist net zo lekker gaat met het eerste elftal van Unicum, zegt speler Wesley de Klein. Het team won zaterdag nog met 4-0 van SV Lelystad en staat bovenin de 2e klasse G. "We hebben zaterdag nog een goed resultaat neergezet. We zijn nog ongeslagen. Dan zit je in een goede 'flow' en die wil je natuurlijk voortzetten. De nieuwe lockdown is dan een kink in de kabel." De spelers van het team vinden het vervelend dat ze niet kunnen doen waar ze juist zoveel plezier aan beleven. " Het is een uitlaatklep. We zijn allemaal de hele week aan het werk en dan wil je er 's avonds en in het weekend even lekker er uit. Nu is je vrijheid weg", zegt De Klein.

Unicum snapt dat het kabinet actie moet ondernemen. Maar ze vinden het bij de club niet helemaal eerlijk dat de amateursport wordt stilgelegd. Volgens Dirk Jan Jannink is er geen enkel onderzoek dat aantoont dat de amateur voetbalclubs een bron van besmettingen vormen. "Ik zou die cijfers dan wel willen zien", zegt Jannink. De club voelt zich dubbel gestraft door de nieuwe maatregelen. Jannink maakt zich zorgen over de toekomst van de club. "Als ik naar de financiële situatie van de club kijk, dan zie ik dat we het nog wel even kunnen uitzingen, maar dat moet echt niet te lang duren." De club heeft inmiddels al drie maanden geen inkomsten gehad door de vorige lockdown en als daar nu nog een paar van die maanden bij komen, dan houd ik mijn hart vast."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel