Aankomst Sinterklaas dit jaar op video

FLEVOLAND • Wo 14 oktober 2020 | 6:07 • Woensdag 14 oktober 2020 | 6:07

De aankomst van Sinterklaas in de meeste Flevolandse steden en dorpen vindt dit jaar niet in de openlucht plaats. Geen kade vol zingende kinderen en een tocht op een paard door het winkelcentrum maar een aankomst op video.

De dinsdag afgekondigde strengere maatregelen van het kabinet gelden weliswaar in eerste instantie voor vier weken, maar de organiserende comités hebben er weinig vertrouwen in dat enkele dagen na die strengere periode het publiek alsnog massaal langs het water mag staan om de goedheiligman te verwelkomen.

Anderhalve meter afstand houden bij een Sinterklaasintocht lijkt ook erg lastig te handhaven. In sommige delen van het land zette de Veiligheidsregio daarom al weken geleden een streep door de intochten. In Flevoland liet de Veiligheidsregio dit besluit over aan de gemeenten. En die verwezen op hun beurt de afgelopen tijd naar de organiserende Sinterklaascomités.

Hoe ziet de intocht er wel uit?
Almere - Burgemeester Franc Weerwind van de gemeente Almere zal de goedheiligman wel de sleutel van de stad overhandigen. Deze overdracht wordt op video vastgelegd en op vrijdag 13 november op Almeerse basisscholen en via de sociale media-kanalen van de gemeente vertoond.

Dronten - In de gemeente Dronten komt Sinterklaas pas op 21 november op video aan, maar maakt hij later die dag wel zijn opwachting in het winkelcentrum.

Lelystad - In de provinciehoofdstad hakte dit comité al in augustus de knoop door en rees al snel het plan voor een video-intocht.

Noordoostpolder - De Sinterklaas-intocht is officieel nog niet afgelast, maar wijzen wel alle tekenen erop dat er ook daar voor een alternatieve aankomst wordt gekozen.

Urk - Op Urk werd de intocht vorige maand afgeblazen. Ook daar wordt nagedacht over een alternatief.

Zeewolde - Ook hier dit jaar geen traditionele Sinterklaas-intocht. In plaats daarvan heeft het ontvangstcomité een vergunning aangevraagd voor een corona-proof optocht door het dorp. Deze aanvraag is nog in behandeling bij de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel