IJsbaan Leisure World blijft rest van schaatsseizoen dicht

DRONTEN • Wo 14 oktober 2020 | 21:53 • Woensdag 14 oktober 2020 | 21:53

Schaatsbaan Leisure World in Dronten heeft per direct de deuren gesloten. Volgens Yvonne Obbema van de ijsbaan is het niet rendabel om Leisure World voor een handje vol bezoekers open te houden. Door de coronacrisis komen er minder mensen schaatsen, terwijl de energiekosten gelijk blijven. De baan blijft het hele schaatsseizoen 2020/2021 dicht.

Door de schaatsbaan te sluiten, hoopt Obbema de opgelopen schade nog te beperken. Ze zag het aantal bezoekers de afgelopen weken al teruglopen. Met de aangekondigde coronamaatregelen wordt een nog verdere afname van schaatsers verwacht. Daarnaast was het onduidelijk hoeveel mensen daadwerkelijk op de ijsbaan mochten komen.

Om een rendabel seizoen te draaien, is een drukke kerstperiode noodzakelijk. Normaal gesproken komen 's ochtends zo'n 400 en 's middags 700 bezoekers naar de baan. Met de coronamaatregelen zijn dergelijke aantallen niet mogelijk.

Obbema laat weten niet op zoek te gaan naar de mazen in de wet om toch meer schaatsers naar de baan te krijgen. "Maatschappelijk gezien moet je dat niet willen." Ze benadrukt dat het belangrijkste is dat het aantal besmettingen snel naar beneden gaat. Als het virus onder de knie is, wil Leisure World volgend schaatsseizoen de baan weer openen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel