Groente- en fruitboxen groot succes

DRONTEN • Do 15 oktober 2020 | 7:20 • Donderdag 15 oktober 2020 | 7:20

De groenten- en fruitboxen van Groenteproductie Flevoland (GPF) zijn een groot succes. De groothandel levert normaal gesproken alleen aan de horeca, maar blijft door de nieuwe coronamaatregelen met veel producten zitten. Daarom worden nu bij hoge uitzondering producten aan particulieren verkocht. Inmiddels gaan de verkoopcijfers hard richting de duizend stuks.

Door de sluiting van de horeca zitten groothandels met partijen bederfelijke waar die ze moeilijk kunnen slijten. Vooral producten van bijvoorbeeld groenten en fruit hebben een beperkte houdbaarheid, omdat het invriezen van de producten kwaliteitsverlies kan betekenen.

GPF bedacht daarvoor een actie. Het bedrijf plaatste op Facebook een bericht dat particulieren tegen een gereduceerde prijs een groenten- en fruitbox konden bestellen. Volgens eigenaar Gert Koekoek van GPF sloeg dat goed aan: "Binnen een half uur hadden we al dertig bestellingen". Binnen een dag steeg dat naar zeshonderd, en die getallen blijven oplopen.

In de box zitten producten als kiwi's, frambozen, ananassen, limoenen, avocado's, rode bessen en grapefruits. Elke doos weegt volgens Koekoek ongeveer 8 kilo. De eigenaar weet niet of dit bij een eenmalige actie blijft. "Het kan zijn dat we onze leveranciers volgende week benaderen met de vraag welke producten zij nog meer niet meer kunnen slijten aan de horeca." Afnemers van de groenten- en fruitbox kunnen hun bestelling bij het bedrijf in Dronten komen ophalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel