Genieten van 'laatste avondmaal' in restaurants

FLEVOLAND • Do 15 oktober 2020 | 5:37 • Donderdag 15 oktober 2020 | 5:37

Cafés en restaurants zaten woensdagavond vol, vlak voor de verplichte sluiting van vier weken. Veel mensen in onder andere Lelystad, Emmeloord en Zeewolde wilden woensdagavond nog even lekker uit eten of een borrel drinken.

De landelijke sluiting van de horeca wordt vanwege de oplopende coronabesmettingen voor de tweede keer dit jaar ingevoerd. Voor veel ondernemers een nieuwe periode van overleven en improviseren.

"Ja, we zitten vol vanavond. Iedereen komt ons nog even steunen op de laatste dag", vertelt Renée Meijer van restaurant Fika in Zeewolde. "We gaan nu weer, net als in de eerste periode dat we dicht moesten, maaltijden bezorgen."

Ook 't Voorhuys in Emmeloord zat vol. "We krijgen heel veel reacties van medeleven", legt Niels Dijkstra uit. "Iedereen vindt het vervelend dat we dicht moeten en onze klanten vinden het zelf ook jammer dat ze niet meer koffie kunnen komen drinken of een hapje kunnen komen eten."

In restaurant Silver in Lelystad was het ook druk. "Het voelt raar en ik hoop dat er over twee weken versoepelingen komen", vertelt eigenaar Corrie Hop. "Ook wij gaan weer maaltijden bezorgen en er kan afgehaald worden, maar dat levert natuurlijk niet op wat het normaal oplevert." Om 22:00 uur gingen de deuren van de horecagelegenheden dicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel