Politie ontdekt 300 kilo coke op boot, Urker aangehouden

URK • Wo 21 oktober 2020 | 16:49 • Woensdag 21 oktober 2020 | 16:49

Een 32-jarige man uit Urk is dinsdag door de politie aangehouden. Hij is een opvarende van een snelle motorboot waarop deze week 300 kilo cocaïne gevonden werd.

De drugs werden dinsdag door de politie in de haven van Breskens in Zeeland ontdekt. De coke zat verstopt in een verborgen ruimte op de boot. Niet veel later spoelde op het strand bij Zoutelande een tas aan met ongeveer vijftig kilogram cocaïne.

De politie denkt dat de partijen drugs met elkaar te maken hebben. Waarschijnlijk zijn de drugs die in de motorboot ontdekt werden, uit de Westerschelde gevist nadat ze vanaf een vrachtschip overboord waren gegooid.

Recherche kwam drugs op het spoor
Behalve de Urker zijn er ook twee andere opvarenden aangehouden. Het gaat om een 55-jarige man uit Kampen en een 31-jarige man uit Zwolle. De drie mannen worden vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur kwamen de drugs op het spoor tijdens een onderzoek. Behalve de boot zijn ook de woningen van de mannen en een verblijf op een camping in Emst (Gelderland) doorzocht. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is, net als de drugs en de boot, in beslag genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel