Verdieping praktijkonderwijs Almere College gesloten vanwege slechte ventilatie

DRONTEN • Do 22 oktober 2020 | 12:12 • Donderdag 22 oktober 2020 | 12:12

De eerste verdieping van het praktijkonderwijs van het Almere College aan de Educalaan is gesloten. Dat is gedaan omdat de ventilatie niet aan de corona-eisen voldoet, zegt het gemeentebestuur in Dronten na vragen van de ChristenUnie.

Het besluit is na overleg met de GGD genomen, zegt het gemeentebestuur. "Met bouwdeskundigen wordt bekeken hoe dit adequaat opgelost kan worden”, aldus het college. "De ventilatie in de rest van de scholen is wel op orde", zegt het gemeentebestuur. Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en binnenklimaat. De instellingen zouden daar genoeg geld voor hebben, volgens het college.

Lokaal al sinds begin van het schooljaar gesloten
Het Almere College spreekt de conclusie van het gemeentebestuur tegen. Rector Susan Zandbergen zegt dat de locatie waar het over gaat, al sinds het begin van dit schooljaar is gesloten. Dat is volgens haar in overleg met de gemeente gedaan. "De sluiting van deze verdieping heeft niets met corona te maken."

Zandbergen zegt dat er geen overleg met de GGD is geweest omdat dit niet nodig was. "Wij wachten op nieuwbouw voor het praktijkonderwijs. Tot die tijd zitten alle leerlingen in een noodgebouw en is de verdieping dicht." Zandbergen vind het bijzonder dat het gemeentebestuur dit zegt. "De raad is verkeerd geïnformeerd, en ik vind dat het rechtgezet moet worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel