Oorzaak explosie in Haven nog onduidelijk

ALMERE • Do 22 oktober 2020 | 14:14 • Donderdag 22 oktober 2020 | 14:14

De oorzaak van de explosie die woensdag in een bovenwoning in Almere Haven plaatsvond is nog onduidelijk. Bij de ontploffing aan de Langshof raakten rond 18:00 uur drie Almeerders gewond. Volgens de politie is een van de mannen 49 jaar oud, de leeftijd van de andere twee is nog onduidelijk.

Over de ernst van hun verwondingen is nog niks bekendgemaakt. Een van de slachtoffers is van het balkon naar beneden gesprongen. Ze liggen alledrie nog in het ziekenhuis. De politie wil verder niets over het incident kwijt, omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Monteurs van Liander, beheerder van het gas- en elektriciteitsnet, waren woensdagavond na de explosie ook in Almere aanwezig. Volgens een woordvoerder van Liander is gebleken dat de explosie niets met gas te maken had. Omwonenden hadden na de explosie wel enige tijd een gaslucht geroken.

Na de explosie ontstond een felle brand, maar die was snel geblust. Bewoners van acht omliggende woningen zijn na de explosie tijdelijk opgevangen in een school in de buurt. Burgemeester Franc Weerwind heeft daar met enkele van de bewoners gesproken. Nadat het pand door wooncorporatie Ymere en bouw- en woningtoezicht van de gemeente was geïnspecteerd en veilig bevonden, mochten de bewoners naar hun huis terugkeren.

'Schade aan woning is enorm'
Volgens een woordvoerder van pandeigenaar Ymere is de schade aan de getroffen woning enorm. Muren zijn zwartgeblakerd en door de kracht van de explosie is er van alles kapot. Ymere had de bovenwoningen aan de Langshof in 2018 helemaal opgeknapt.

De schade aan de rest van het gebouw lijkt volgens Ymere mee te vallen. Een aantal woningen heeft wel schade aan de deuren. Dat komt doordat de brandweer deze geforceerd heeft om te kijken of er nog mensen binnen waren. De beschadigde deuren worden donderdag al hersteld. Verder is er in de portiek nog enige rook- en roetschade. Over de oorzaak van de explosie kan Ymere niets zeggen. De woordvoerder verwijst hiervoor door naar de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel