Stichting Opkikker beloont ambassadeurs met verrassingspakket

ALMERE • Zo 25 oktober 2020 | 16:31 • Zondag 25 oktober 2020 | 16:31

Ambassadeurs van de Stichting Opkikker hebben zondag thuis een verrassingspakket gekregen, dat werd bezorgd door vrijwilligers van de Almeerse organisatie. Vanwege coronacrisis ging de jaarlijkse Ambassadeursdag van de stichting eerder dit jaar niet door. Daarom besloot de 25-jarige stichting de ambassadeurs in het zonnetje te zetten.

Zo’n tweehonderd vrijwilligers trokken het land in met Opkikker-pakketten voor de drieduizend ambassadeurs. Jan Jaap Koops heeft zijn auto vol pakketten voor ambassadeurs in Almere. Het gaat om kinderen die zelf langdurig ziek zijn en zich inzetten voor anderen. "Stichting Opkikker geeft kinderen die een opkikker-moment nodig hebben een verrassing", vertelt Koops. "Meestal zijn dat leuke activiteiten op Center Parks, helikoptervluchten en fotomomenten." Dat kan nu niet vanwege corona.

Ambassadeur Mayim Kolder (21) zit in een rolstoel en is sprakeloos als ze het verrassingspakket krijgt. Ze doet mee met allerlei acties voor Stichting Opkikker, zoals loten verkopen en mobieltjes inzamelen. "En daar is ze heel goed in", vertelt haar vader. Mayim heeft tien jaar geleden een zware operatie gehad. "De Opkikkerdagen zijn heel belangrijk voor haar", zegt haar vader.

In Mayim's pakket zitten spelletjes, chips, chocolade en andere lekkernijen. Samen met haar vader doet ze het pakket open. "O mijn god”, roept hij en pakt een grote fles uit de doos. "Wijn?", vraagt Mayim. "Champagne!" zegt haar vader enthousiast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel