Werkgever biedt kansen aan jongeren met arbeidsbeperking

LELYSTAD • Di 27 oktober 2020 | 20:34 • Dinsdag 27 oktober 2020 | 20:34

Het is de Week van de 1000 Voorbeelden. Werkgevers die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking worden deze week in het zonnetje gezet. Eén van die bedrijven is Espol in Lelystad.

Dit bedrijf is van oorsprong een spuitgieter, maar maakt momenteel 24 uur per dag mondkapjes. Voor die werkzaamheden leidt Espol jongeren op met een arbeidsbeperking. "We kunnen tienduizend euro aan een recruiter uitgeven die een vakman zoekt, of we geven datzelfde geldt uit aan gemotiveerde jongens en meiden die een vak willen leren", legt directeur René Veerman uit. "Het is mooi om te zien hoe gemotiveerd ze zijn. Met de juiste begeleiding zie je dat ze het uiteindelijk echt in hun vingers hebben."

Twee van die jongeren zijn Quentin Allebas en Diego Lopez, beiden woonachtig in Lelystad. Ze pakken mondkapjes in en genieten van hun werk. "Het is belangrijk werk", vindt Diego. "Ik werk hier nu een week of drie en het werk is simpel, maar wel leuk", vult Quentin aan.

De twee hopen door hun werkervaring bij Espol op een dag een stap te kunnen maken naar ander werk. "Ik zou graag met kinderen willen werken", vertelt Quentin. Diego droomt van een baan aan de lopende band in de fabriek.

De Week van de 1000 Voorbeelden werd begin deze week officieel geopend, tijdens een bijeenkomst bij het Werkbedrijf Lelystad. Via een videoverbinding gaf staatssecretaris Bas van 't Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het startsein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel