Mondkapje per direct verplicht bij scholen in Noordoostpolder en Urk

NOORDOOSTPOLDER • Wo 28 oktober 2020 | 12:22 • Woensdag 28 oktober 2020 | 12:22

Leerlingen van de VariO Onderwijsgroep, de Pieter Zandt Scholengemeenschap en het Emelwerda College moeten per direct een mondkapje dragen in de schoolgebouwen. Dat maken de scholen woensdag bekend.

De mondkapjes zijn alleen verplicht op plekken waar de leerlingen niet voldoende afstand kunnen houden. De maatregel geldt dus vooral voor de gangen van de schoolgebouwen. Het mondkapje hoeft niet gedragen te worden tijdens de les of in de aula tijdens de pauzes, zolang de leerling zit.

De maatregel is ingevoerd om te zorgen dat de scholen zo lang mogelijk open kunnen blijven. De VO-raad, de koepel van middelbare scholen, vond begin deze maand al dat er een landelijke mondkapjesplicht moet komen voor alle scholen.

Mondkapjesplicht is aanvulling
"Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, in de elleboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten", laten de schoolbesturen weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel