Floriade-directeur Peter Verdaasdonk vertrekt

ALMERE • Wo 28 oktober 2020 | 14:21 • Woensdag 28 oktober 2020 | 14:21

Eén van de twee directeuren van de Floriade BV, Peter Verdaasdonk, is gestopt met zijn werkzaamheden voor het evenement. Na enige tijd met ziekteverlof te zijn geweest ging Verdaasdonk deze zomer weer aan de slag. "Maar hij heeft zijn taken niet meer volledig kunnen hervatten", zo laat de Floriade nu weten.

Verdaasdonk liet eerder doorschemeren dat zijn ziekteverlof te maken had met de werkdruk die de baan met zich meebracht. "Het was gewoon heel erg veel werk voor één man. En daarnaast waren de omstandigheden op zijn zachtst gezegd niet altijd even overzichtelijk", zo vertelde hij in augustus.

De Floriade BV laat in een verklaring weten dat Verdaasdonk het bijzonder jammer vindt om nu terug te moeten treden. "De Raad van Commissarissen en de aandeelhouder betreuren, maar respecteren zijn beslissing."

Door het vertrek van Verdaasdonk komt de leiding van het evenement weer volledig in handen van de andere directeur, Pieter Cloo. Hij heeft een uitgebreider managementteam naast zich staan. Volgens de Floriade is "daarmee de continuïteit van het project geborgd en kan de organisatie vol vertrouwen werken aan de realisatie van de projecten die nu in de uitvoeringsfase zitten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel