Opbrengst alternatieve Bazar Open Hof voor goed doel

DRONTEN • Za 31 oktober 2020 | 17:20 • Zaterdag 31 oktober 2020 | 17:20

De 39ste editie van Bazar Open Hof in Dronten kreeg een alternatieve vorm. Dit jaar kon er geen drukbezochte vlooienmarkt in het kerkcentrum plaatsvinden, maar bedachten de organisatoren een drive-through waar eerder bestelde streekproducten in de auto geladen werden.

De coronacrisis gooide roet in het eten van de bazar, waar ieder jaar een paar duizend bezoekers op afkomen. "We moesten wat anders verzinnen", aldus Guido de Leeuw, voorzitter van de Stichting Bazar Open Hof. "Dat werd deze coronaproof afhaalstraat. Mensen hebben online vooraf streekproducten kunnen bestellen, en die komen ze vandaag afhalen."

Streekproducten
De opslag van de stichting stond vol met aardappels, uien, spruitjes, kaas, appelsap en zelfs wijn. "Allemaal van ondernemers hier uit de buurt, echte streekproducten." Vrijwilligers pakten de bestellingen in en zetten ze in de kofferbak. De bezoekers hoefden er zelf hun auto niet voor uit. "Perfect georganiseerd", vond een van de bezoekers.

Gezelschapsspellen voor verzorgingshuizen
Traditioneel gaat de opbrengst van de bazar naar het onderhoud van het kerkcentrum en naar een goed doel. "Dit jaar schaffen we gezelschapsspellen voor verzorgingshuizen aan", zegt De Leeuw, die hoopt dat de 40ste editie van de bazar volgend jaar gewoon weer in het kerkcentrum kan plaatsvinden.

Verwarring bij politie
Terwijl het er bij de drive-through aan De Dieze ontspannen aan toeging, ontstond bij kerkcentrum Open Hof wat irritatie tussen de vele wachtenden voor de griepprik. Dat zorgde voor verwarring. "De politie kreeg een melding dat mensen zich niet aan de anderhalve meter hielden", zegt Sonja van Bussum-Nijhof, praktijkmanager van huisartsengroep De Schans. "Ze hadden ook gehoord dat vandaag de online bazar van de Open Hof zou worden gehouden. En dus dacht de politie: hoe kan dat, een lange rij voor een online bazar? Ik heb ze gezegd: dit is geen bazar, deze drukte is bizar…"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel