Tijdens weekend op drie plekken feesten beëindigd

FLEVOLAND • Ma 2 november 2020 | 14:16 • Maandag 2 november 2020 | 14:16

De politie heeft afgelopen weekend op drie plekken illegale feesten beëindigd. Op alledrie de locaties waren er meer mensen samengekomen dan op basis van de coronamaatregelen is toegestaan.

Zaterdagavond rond 19:30 uur troffen agenten in een jeugdhonk op Urk 16 mensen aan. De politie vroeg de aanwezigen te vertrekken. Toen de agenten rond 01:00 nogmaals kwamen kijken, klonk er muziek en bleken er in het jeugdhonk zo'n 50 mensen aanwezig te zijn. De politie zegt er uit veiligheidsoverwegingen voor te hebben gekozen om iedereen snel te laten vertrekken. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld, wel hebben sommige jongeren een officiële waarschuwing gekregen. Volgens de politie is de uitbater aangesproken op het incident.

De gemeente Urk laat weten nog deze week in gesprek te gaan met de eigenaar van het bedrijfspand waarin het jeugdhonk gevestigd zit en de contactpersoon vanuit het honk. Op eventuele maatregelen wil de gemeente niet vooruit lopen. De gemeentewoordvoerder wijst wel op het explosief oplopende aantal coronabesmettingen op Urk. In het licht daarvan zijn bijeenkomsten met tientallen jongeren in een kleine ruimte absoluut uit den boze, zo laat de woordvoerder weten.

Almere
Na meldingen over geluidsoverlast werd zaterdag in Almere in de buurt van het kasteel en de Waterlandseweg een feest aan het water ontdekt. Volgens de politie waren daar 14 mensen bij elkaar gekomen, stonden er geluidsboxen en was er een kampvuur. De aanwezigen hebben een waarschuwing gekregen. Volgens de politie waren zij tussen de 23 en 53 jaar oud en kwamen ze uit Almere, Den Helder, Voorhout, Gouda en Hillegom.

Zondag werd al bekend dat op het Almeerse bedrijventerrein Markerkant zaterdag een illegaal Halloween-feest was beëindigd. Daar werden de coronaregels door zo'n 150 feestgangers genegeerd. Veel aanwezigen sloegen op de vlucht toen ze de politie zagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel