Zilver en brons voor Lelystadse wijn

LELYSTAD • Ma 2 november 2020 | 17:48 • Maandag 2 november 2020 | 17:48

De witte wijn uit Lelystad is opnieuw erg goed gelukt. De kruidige witte 'Wilde Grieze' van Stichting Wijnbouw heeft net als vorig jaar een zilveren medaille gekregen. Een tweede wijn van de wijngaard, de Wilde Witte, kreeg brons.

De medailles zijn uitgereikt door de Wijnkeuring van de Lage Landen, waarbij wijnen van Belgische en Nederlandse wijngaarden worden gekeurd. De ongeveer 250 Nederlandse varianten worden door professionele testers blind geproefd in het Weinbauamt in Neustadt (Duitsland). Aan de hand daarvan worden er medailles toegekend, die eigenlijk een soort kwaliteitskeurmerk voorstellen.

Stichting Wijnbouw heeft één hectare in Lelystad waar sinds 2016 wijnranken staan. In 2018 hadden ze voor het eerst een redelijk grote oogst. De stichting produceert biologische wijn, met onbespoten druiven, die toch bestand zijn tegen schimmels en andere ziekten. Omdat dit een uitdaging is werken ze samen met de Wageningen Universiteit.

De wijn is bij verschillende slijterijen in de regio te koop. Ook is hij online te bestellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel