Dieven breken in bij oliebollenkraam en stelen donatiepot van zieke vrouw

ALMERE • Wo 4 november 2020 | 20:43 • Woensdag 4 november 2020 | 20:43

Een oliebollenkraam in Almere Buiten is woensdagochtend vroeg leeggeroofd door dieven. Dat meldt de gedupeerde familie Van den Houten uit Lelystad. Rond 05.00 uur sloegen de inbrekers hun slag op het terrein van Tuincentrum Almeerplant, waar de kraam staat.

Nadat de dieven de deur van de kraam hadden geforceerd namen ze een oliebollenmachine ter waarde van tienduizend euro mee. Volgens eigenaresse Karin van den Houten hebben de inbrekers ook de gevulde donatiepot voor de chronisch zieke Roos Kabel meegenomen.

Roos Kabel uit Almere lijdt aan het chronische vermoeidheidssyndroom ME en heeft een dure behandeling van 90.000 euro nodig. Kabel was daarvoor een crowdfundingactie begonnen en als onderdeel daarvan mocht er een donatiepot in de kraam van familie Van den Houten staan.

"Ik vind het juist vervelend voor hun dat het potje weg is want ik heb toch iedere keer het verhaal verteld en veel mensen hebben speciaal daarvoor gedoneerd", vertelt Van den Houten. "En dan gaan de inbrekers ermee vandoor, dat deed me wel heel erg zeer. "

De familie Van den Houten wil aangifte doen bij de politie, maar die zou pas 16 november tijd hebben om de aangifte op te nemen. De familie heeft camerabeelden van de inbraak op Facebook gezet. Ook is het kenteken van een verdachte auto genoteerd.

Omroep Flevoland heeft de politie gevraagd waarom er pas op 16 november aangifte gedaan kan worden. In een reactie laat de politie weten alsnog vandaag bij de kraam langs te zijn gegaan:

"Als er sprake is van opsporingsindicatie (er zijn immers beelden van de daders) wordt sneller aangifte opgenomen. Vaak komen agenten ter plaatse om foto’s te maken van de schade, worden de beelden meegenomen en wordt direct aangifte opgenomen. Dat is vandaag ook gebeurd met de inbraak bij de oliebollenkraam."

"Bij zaken die geen spoed hebben, kun je in de meeste gevallen aangifte doen via internet of een afspraak maken om dat op het bureau te doen. Met de coronamaatregelen plannen wij onze afspraken ruimer in om te voorkomen dat er teveel mensen in een ruimte moeten wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel