Mannen van 18 en 22 opgepakt voor inbraak met heftruck in winkelcentrum

URK • Do 5 november 2020 | 14:52 • Donderdag 5 november 2020 | 14:52

De politie heeft twee mannen opgepakt voor betrokkenheid bij een inbraak in winkelcentrum Urkerhard, afgelopen weekend. Het gaat om inwoners van Urk van 18 en 22 jaar oud.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een rolluik van de passage bij de Jumbo-supermarkt geforceerd met behulp van een gestolen heftruck. Omdat daarachter nog een deur zit sloegen de daders uiteindelijk op de vlucht zonder iets buit te maken.

Volgens de politie was op bewakingsbeelden te zien dat er in totaal vier daders bij de inbraak betrokken waren. Zij zouden allemaal een donker vest of een donkere jas met het getal 132 op de rug hebben gedragen. Naar twee verdachten wordt dus nog gezocht.

Vermoedelijk verband met andere incidenten
Volgens de politie waren er afgelopen weekend meer incidenten in de gemeente en staan die vermoedelijk niet op zichzelf.

Vrijdagnacht werd kort voor de inbraakpoging in het winkelcentrum, op een paar honderd meter afstand een keet in brand gestoken. Verder werd er in het weekend aan de Riepel op Urk ingebroken in wat de politie een besloten bar noemt. Hier zou het complete interieur zijn vernield.

Tweede poging diefstal heftruck
Daarnaast is zaterdagavond opnieuw een poging gedaan om een heftruck te stelen. Dat gebeurde bij een bedrijf aan de Hoornse Hop. Volgens de politie is deze poging verijdeld.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die meer over de incidenten weten zich te melden. Dat kan bijvoorbeeld bij een van de wijkagenten, of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel