Almeerse vertrekt uit woning waar gijzeling plaatsvond

ALMERE • Do 5 november 2020 | 21:28 • Donderdag 5 november 2020 | 21:28

Een Almeerse vrouw verlaat binnenkort haar huurwoning aan de Nobelstraat, nadat daar afgelopen jaarwisseling een ontvoering plaatsvond. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die woningbouwvereniging Ymere tegen de vrouw heeft aangespannen.

Tijdens de jaarwisseling werd een Amsterdamse vrouw samen met haar twee kleine kinderen meegenomen naar de woning van de huurster in Almere. Het slachtoffer werd dagenlang vastgehouden door een groep mannen. Ze werd geslagen met een pistool en er zou kokend water over haar zijn gegoten.

De huurster van het huis is nog verdachte in die strafzaak voor het ter beschikking stellen van haar woning.

De gegijzelde vrouw zou geld hebben gestolen van een Lelystedeling. Die man schakelde de schoonfamilie van de huurster in. Twee neven voerden de gijzeling uit. De huurster en het slachtoffer kenden elkaar.

Buurt bang voor ontvoerders
De gemeente heeft Ymere de opdracht gegeven om op te treden tegen de huurster. De buurt is doodsbang dat de ontvoerders hun gezicht weer laten zien in de straat als ze vrijkomen.

De advocaat van de huurster zegt dat de Almeerse niets met de gijzeling te maken had en dat het in het belang van haar schoolgaande kinderen is dat ze in de woning mag blijven. Ymere bood de vrouw een andere woning aan op een andere plek met als voorwaarde dat de mannen die verdacht worden van de gijzelneming zich niet meer laten zien. Daar ging de vrouw mee akkoord.

Over twee weken laat Ymere aan de rechtbank weten of het gelukt is. De strafzaak over de gijzeling gaat op 16 november verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel