Proef met watertaxi tussen Zeewolde en Harderwijk

ZEEWOLDE • Vr 6 november 2020 | 13:02 • Vrijdag 6 november 2020 | 13:02

Volgende zomer vaart mogelijk tussen Zeewolde en Harderwijk een watertaxi over het Wolderwijd. De gemeente wil met een proef uitzoeken of dat rendabel is op termijn. Het idee komt van wethouder Ewout Suithoff. Hij voert al gesprekken met bedrijven en hoopt dat er een geschikte partij wordt gevonden die de proef wil uitvoeren.

Het doel van de pilot is om te beoordelen of de watertaxi blijvend commercieel aangeboden kan worden zonder dat hiervoor structurele financiële ondersteuning van de overheid nodig is. De voorkeur gaat uit naar een duurzame watertaxi, die bijvoorbeeld op elektriciteit of zonne-energie vaart.

Tijdens de pilot wordt ook onderzoek gedaan naar potentiële locaties voor het aanleggen van de watertaxi. Zoals bijvoorbeeld de Blauwe Diamant, Strand Nulde en RCN Vakantiepark Zeewolde. Ook wordt gekeken naar een waterverbinding tussen een nieuw overloop-parkeerterrein in Harderwijk en het Dolfinarium.

Niet alleen Zeewolde stelt geld voor de pilot beschikbaar. Ook de gemeenten Harderwijk en Ermelo doen mee, de provincies Flevoland en Gelderland en de Coöperatie Gastvrije Randmeren. In totaal kost de proef 65.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel