Zalencentrum moet plaats maken voor appartementencomplex

ALMERE • Zo 8 november 2020 | 13:53 • Zondag 8 november 2020 | 13:53

Op de plek in Almere Stad waar nu nog partycentrum The Lake staat, moet een appartementencomplex verrijzen. Projectontwikkelaar Integer Vastgoed wil een gebouw met 61 koopwoningen bouwen aan de Willem Dreesweg.

Door corona is het zalencentrum al maanden gesloten. De bedoeling is dat het oude pand gesloopt wordt om plaats te maken voor woningen. Sanjeev Sampat van Integer Vastgoed heeft nog geen omgevingsvergunning bij de gemeente aangevraagd. Hij wil eerst weten wat de omwonenden het project vinden.

Mening van bewoners gevraagd
"Kijk, als je een kavel hebt die al bouwrijp is, dan kun je gewoon starten met de bouw. In dit geval is het een herontwikkelingsproject. Je zit in de buurt van een woonwijk. Het lijkt mij wel zo netjes om ook de mensen die hier wonen op de hoogte te stellen. Wat gaat er komen, wat vinden jullie daarvan en die opmerkingen kunnen we meenemen om het project te optimaliseren", zegt Sampat.

Integer Vastgoed heeft al een paar digitale informatieavonden gehouden. Volgens Mark Verwijde van het bedrijf hebben omwonenden voornamelijk vragen over het parkeren, de omvang van het appartementencomplex en waar het pand voor schaduw gaat zorgen.

'Bijzondere vorm'
"Het klopt dat het een groot gebouw is, maar het heeft een bijzondere vorm. Aan de kant van de ringweg is die negen verdiepingen hoog. Maar aan de kant van de buurt is die maar vier verdiepingen hoog. De schaduw die het gebouw zou werpen op de buurt of in de achtertuinen is in die vier seizoenen minimaal", aldus Verwijde. Volgens hem komen er onder het gebouw en op het terrein 42 parkeerplaatsen.

Wat de verschillende appartementen kosten en wanneer die gebouwd gaan worden, is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel