Raad: 'City Marketing Lelystad opheffen'

LELYSTAD • Wo 11 november 2020 | 1:39 • Woensdag 11 november 2020 | 1:39

City Marketing Lelystad moet stoppen. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Een meerderheid van de raad ziet geen aanleiding om de organisatie nog in stand te houden, omdat City Marketing de afgelopen jaren zijn nut onvoldoende heeft aangetoond. De noodzakelijke activiteiten kunnen volgens de raad worden ondergebracht onder de afdeling communicatie van de gemeente.

City Marketing krijgt jaarlijks 580.000 euro subsidie om de stad te promoten. Onder meer de VVD-fractie vindt dat het geld slimmer besteed kan worden. "Veel marketingbureaus kunnen doen wat City Marketing nu doet", zegt fractievoorzitter Dennis Grimbergen.

Ambitieuze woningbouw
Aanleiding voor het besluit is de inzet op ambitieuze woningbouw in Lelystad. De gemeente heeft het Rijk aangeboden om tot 2040 40.000 huizen te gaan bouwen. Daarvoor moet een bouwmeester worden aangesteld. Het bedrag van 120.000 euro dat daarvoor nodig is, kan worden betaald door op City Marketing te bezuinigen.

Daarnaast kan er een bedrag van 300.000 worden besteed aan de bestaande stad. Want, zeggen de VVD en SP, als er nieuwbouw komt 'dan moet je ervoor zorgen dat de bestaande stad ook leefbaar blijft'. Het overgebleven bedrag van 160.000 euro zou moeten gaan naar de noodzakelijke taken die City Marketing nu uitvoert. Die zouden dus overgenomen kunnen worden door de afdeling communicatie van de gemeente.

De raad heeft het college gevraagd te onderzoeken hoeveel tijd het kost om City Marketing te ontmantelen. Het contract tussen de gemeente en City Marketing loopt in principe 1 januari 2021 af.

Met de 300.000 euro die de gemeente vanaf volgend jaar jaarlijks apart zet voor de bestaande stad kan voor acht miljoen euro worden geleend, zegt de SP. Met dat geld kunnen oudere wijken groener en duurzamer worden gemaakt. Ook komt er geld voor het asbestvrij maken van huizen beschikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel