Ondersteuning voor mensen op wachtlijst voor psychische hulp

DRONTEN • Do 12 november 2020 | 8:59 • Donderdag 12 november 2020 | 8:59

In de gemeente Dronten komt ondersteuning voor mensen die lang moeten wachten op psychische hulp. Onder de noemer 'De WachtVerzachter' krijgen hulpzoekers verschillende opties aangeboden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om regelmatig contact met een ervaringsdeskundige te hebben, bewegingsactiviteiten of groepsgesprekken met lotgenoten.

Ervaringsdeskundige Saskia Schurman is samen met Liane Wolfert van bureau LWPC het initiatief gestart. Schurman: "De stap om hulp te zoeken is al heel groot en dan moet je ook nog eens lang wachten. Wachten op een verwijzing, op een intake, op een diagnose en dan kom je ook nog op een wachtlijst voor behandeling. Ondertussen kunnen de problemen verergeren."

Het soort hulp dat wordt geboden is afhankelijk van de behoefte van de hulpzoeker. Liane Wolfert: "We beschouwen de mensen met een psychische kwetsbaarheid niet als cliënt. Het mens tot mens contact staat voorop, waarbij we het contact met lotgenoten stimuleren." Een streven is om deelnemers uit de doelgroep later ook als ervaringsdeskundige in te zetten bij het project.

Het project heeft een subsidie van 99.608 euro van de gemeente gekregen. Het gaat in eerste instantie om een pilot van een jaar. Tijdens de pilot zal er regelmatig geëvalueerd worden met de gemeente. Aan het einde van het jaar wordt bekeken of het project langer door kan gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel