Vrijwilligers helpen bomen verhuizen

BANT • Za 14 november 2020 | 15:20 • Zaterdag 14 november 2020 | 15:20

Op een veldje bij Bant nabij het Kuinderbos stond zaterdag een aantal mensen bomen uit de grond te trekken. Normaal gesproken volstrekt illegaal op het terrein van Staatsbosbeheer, maar in het kader van de actie van MeerBomen.Nu was het toegestaan.

De organisatie wil de bomen op een andere plaats in Nederland herplanten. "Voor biodiversiteit en het klimaat hebben we meer bomen nodig", vertelt organisator Hanneke van Ormondt. Normaal zouden de bomen op het terrein van Staatsbosbeheer als compost eindigen. "Nu krijgen ze een tweede kans."

In 2030 wil de Rijksoverheid 37.000 hectare bos erbij hebben, zo'n 6,5 keer de oppervlakte van de Oostvaardersplassen aan bomen. Met deze actie wil de organisatie zo een steentje bijdragen.

Ook Staatsbosbeheer helpt graag mee. "Eigenlijk hoort hier geen bos te groeien, dus die berken staan hier in de weg", zegt Alexander Jacobs van Staatsbosbeheer. "Het is fijn dat we hier elkaar kunnen helpen."

Waar de berken uit Bant precies terecht gaan komen, is nog niet bekend. Door heel Nederland zijn er de komende wintermaanden nog oogst- en plantdagen georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel