Lichtjesparade met versierde bootjes op het Bovenwater

LELYSTAD • Zo 15 november 2020 | 16:25 • Zondag 15 november 2020 | 16:25

Wie zaterdagavond langs het Bovenwater in Lelystad reed, was getuige van een vreemd verschijnsel: een zich langzaam voortbewegende sliert lichtjes. Het waren tien met lampjes versierde bootjes van Watersportvereniging Het Bovenwater.

De jeugdzeilcommissie van de vereniging had al langer plannen om een keer in het donker het water op te gaan. "We willen het zeilseizoen wat langer doortrekken, tot de winter", aldus Jolanda Middelkoop van de vereniging. "Dit jaar konden de kinderen met Sint Maarten niet langs de deuren, dus dachten wij: kunnen we dan niet een soort lichtjesparade op het water gaan organiseren?"

Nachtvaren
De vereniging doopte deze nieuwe activiteit tot 'nachtvaren'. Leden en hun ouders reageerden enthousiast op het idee. Er meldden zich 19 kinderen aan, die werden verdeeld over negen bootjes. Maar voor ze het water op konden, moesten ze een uurtje hard werken om de bootjes zo mooi mogelijk op te tuigen. Niet met een zeil, maar met lichtjes.

De negen bootjes werden achter een motorboot in een sleep gelegd en maakten zo een rondje over het Bovenwater. Na afloop was iedereen enthousiast, de varende kinderen en de ouders die vanaf de Knardijk en Lelystad-Haven konden toekijken. "Misschien maken we er wel een traditie van", vond Middelkoop. "In ieder geval was deze eerste editie een succes."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel