Ichthus sluit school na besmettingen docenten, hele week thuisonderwijs

DRONTEN • Ma 16 november 2020 | 11:04 • Maandag 16 november 2020 | 11:04

Het Ichthus College in Dronten blijft deze week gesloten, omdat bij zeven docenten een coronabesmetting is vastgesteld. De 700 leerlingen krijgen de hele week online les.

Volgens woordvoerder Arnoud Gort houdt de school aan de Jupiterweg vooral uit voorzorg de deuren gesloten. "De besmette docenten zijn de afgelopen week veel op school geweest. Ze hebben veel voor de klas gestaan. We willen dus het zekere voor het onzekere nemen."

Of er ook leerlingen of nog meer docenten besmet zijn geraakt, kan Gort niet zeggen. "De overige 60 docenten laten zich nu allemaal testen. Verder hebben we ouders en leerlingen en andere schoolmedewerkers gevraagd om alert te zijn op coronasymptomen en indien nodig contact op te nemen met de GGD."

De school in Dronten blijft in elk geval gesloten tot komende maandag.

School mag zelf maatregelen bepalen
Scholen mogen in principe zelf bepalen welke maatregelen ze nemen als er een beperkt aantal coronabesmettingen onder personeel, leerlingen of medewerkers wordt vastgesteld. Wie besmet is, moet volgens de landelijke regels thuis in quarantaine blijven, maar welke maatregelen voor de rest van de school worden getroffen, hangt vooral af van aantal besmettingen. Ook wordt doorgaans met de GGD besproken wat er eventueel verder moet gebeuren.

Helen Parkhurst bleef ondanks besmettingen open
Bij het Helen Parkhurst college in Almere waren vorige week 30 leerlingen en enkele docenten besmet. Deze school bleef gewoon open, omdat het aantal besmettingen op een totaal van 2100 leerlingen relatief laag was en de besmettingen bovendien over veel verschillende klassen verspreid waren. De rector had om die reden het vermoeden dat er op school niet veel extra besmettingen hadden plaatsgevonden. Dit voorgevoel lijkt juist te zijn geweest, omdat het aantal besmettingen bijna een week later op de Almeerse school nog niet verder was toegenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel