Meerdere coronabesmettingen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land

FLEVOLAND • Di 17 november 2020 | 16:00 • Dinsdag 17 november 2020 | 16:00

Bij woonzorgcentra van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Noordoostpolder en Urk zijn meerdere coronabesmettingen vastgesteld onder bewoners en medewerkers. Het gaat om de zorglocaties Hof van Smeden en Wittesteijn in Emmeloord en 't Kompas op Urk. Twee bewoners van verzorgingshuis Wittesteijn zijn vorige week overleden als gevolg van COVID-19.

Bij woonzorgcentrum Hof van Smeden zijn er momenteel zes bewoners positief getest op corona. Daarnaast zitten er vier medewerkers thuis in quarantaine. Bij het Hof van Smeden bleef het coronavirus tijdens de eerste golf nog buiten de deur.

Bij verzorgingshuis Wittesteijn zijn momenteel vijf bewoners positief getest, nog eens vijf bewoners wachten op de uitslag. Hier zijn zes medewerkers besmet met het virus, die ook in thuisquarantaine zitten.

Sinds dinsdagochtend zijn er bij ‘t Kompas op Urk zes bewoners positief getest op het virus. Ook hier zit een medewerker in thuisquarantaine.

De besmette bewoners worden geïsoleerd verpleegd. Dat betekent dat medewerkers alleen met volledig beschermende kleding de bewoners verzorgen. Bezoek is nog wel welkom voor de overige bewoners. Het verschilt per locatie hoe de bezoekregeling geregeld is. Wel moeten bezoekers zich registreren en een mondkapje van de zorglocatie dragen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel