Man aangehouden na grote stroomstoring

LELYSTAD • Wo 18 november 2020 | 15:09 • Woensdag 18 november 2020 | 15:09

De politie heeft dinsdagavond in Lelystad een 21-jarige man opgepakt voor betrokkenheid bij een stroomstoring die een groot deel van de stad trof.

De man werd rond 19:30 uur opgepakt bij een leegstand pand aan de Botter. Daar lag ook een 27-jarige man op de grond die ernstige brandwonden had. De 21-jarige man vertelde dat het slachtoffer onder stroom had gestaan in een elektriciteitshuisje.

De gewonde man is naar het brandwondencentrum in Beverwijk overgebracht. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat. Volgens de politie gaat het om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De 21-jarige man wordt verdacht van het onklaar maken of beschadigen van een elektrisch netwerk. Een deel van Lelystad zat daardoor dinsdagavond enkele uren zonder stroom.

De politie onderzoekt nog waarom de mannen op het terrein van het voormalige Getronics-kantoor waren en wat er precies gebeurd is. Netbeheerder Liander heeft woensdag werkzaamheden aan het getroffen pand uitgevoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel