Plan voor huisvesting 300 arbeidsmigranten op locatie tuincentrum Rietweg

DRONTEN • Wo 18 november 2020 | 23:07 • Woensdag 18 november 2020 | 23:07

Op de plek van het oude tuincentrum Groenrijk aan de Rietweg in Dronten moeten woningen komen voor de opvang van 300 arbeidsmigranten. Dat heeft projectontwikkelaar De Componist Projectontwikkeling de omwonenden laten weten.

Zij hebben woensdagavond meer details van de plannen ontvangen. Zo moeten er ongeveer 60 units komen voor 4 tot 6 personen per stuk. Daarnaast zijn er 150 parkeerplaatsen, een wandelpad over het terrein, steigers langs het geplande water en sporttoestellen ingetekend. Het plan is ruim opgezet. De bestaande wilg bij de entree van het tuincentrum blijft staan. Verder wordt het zicht op het project vanaf de Dronterweg ontnomen door veel groen. Middels een zogeheten moodboard moet duidelijk worden hoe het gebied er uit komt te zien.

Het plan verkeert nog in een pril stadium, omdat de gemeente formeel nog niet gevraagd is in te stemmen. Omwonenden zijn fel tegen de huisvesting van de arbeidsmigranten op die plek. Zij proberen met een Facebookpagina en het verzamelen van handtekeningen de komst van het project tegen te houden. De Componist Projectontwikkeling heeft de omwonenden gevraagd per e-mail te reageren.

Moodboard van het project

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel