Auto total loss door vuurwerk: "Alles stond te trillen"

ENS • Za 21 november 2020 | 12:37 • Zaterdag 21 november 2020 | 12:37

Renate Brouwer (29) uit Ens hoorde vrijdagavond net na 22.00 uur ineens een harde knal vlakbij haar huis aan de Arnoldus van Bockholtstraat. "Echt een gigantisch harde knal. Alles stond te trillen." Toen haar man Ron buiten ging kijken, ontdekte hij flinke schade aan hun auto. Door de kracht van het vuurwerk is de hele voorkant vernield.

Volgens Brouwer lijkt het erop dat het vuurwerk niet zomaar is weggegooid, maar bewust op hun auto is neergelegd. "Het is aan elkaar geknoopte rotzooi geweest." Ze is er van overtuigd dat het om illegaal vuurwerk gaat.

Vanwege brandgevaar is de auto afgelopen nacht weggesleept. Het echtpaar heeft aangifte gedaan bij de politie en gelijk melding gedaan bij hun verzekering. Zoals het nu lijkt valt de schade binnen hun verzekering.

Persoonlijke actie
Brouwer vermoedt dat het gaat om een persoonlijke actie. "Ik heb wel vermoedens, maar geen bewijs." De politie gaat volgens haar vanmiddag een buurtonderzoek doen en één van de buren zou ook wat gezien hebben bij het uitlaten van de hond.

Camerabeelden heeft ze helaas niet. Het echtpaar had een deurbel met camera, maar is net deze week uitgezet omdat hij te gevoelig reageerde. "Hij ging al af als er een kat langsliep." Brouwer hoopt dat een naastgelegen school wel camerabeelden heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel