Grote groep jongeren betrokken bij vuurwerkrellen op Urk

URK • Za 21 november 2020 | 22:23 • Zaterdag 21 november 2020 | 22:23

Op Urk hebben zaterdagavond ongeregeldheden plaatsgevonden. Een grote groep, voornamelijk jongeren, was sinds halverwege de avond op de been. Er werd veel en zwaar vuurwerk afgestoken. Volgens een getuige ging het om honderden mensen die stonden toe te kijken en verplaatsten de onlusten zich van het haventerrein naar de Akkers.

De politie was in groten getale aanwezig. Naast agenten uit Urk werden er ook politiemensen uit omliggende regio's opgeroepen, laat een woordvoerder weten.

Naast het afsteken van zwaar vuurwerk werd er op de Akkers ook brandgesticht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn een afvalbrand en een brand in een auto in het Wilhelminapark geblust. De brandweerlieden en agenten werden tijdens hun werk bestookt met vuurwerk. Verschillende kliko's gingen daarnaast in vlammen op.

Rond 23.30 uur werd het weer rustig op Urk. Wat de precieze aanleiding voor de ongeregeldheden was, is nog niet duidelijk. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel