Plannen voor recreatie moeten Kuinderbos aantrekkelijker maken

NOORDOOSTPOLDER • Zo 22 november 2020 | 16:52 • Zondag 22 november 2020 | 16:52

Als het aan Staatsbosbeheer en vakantiepark Eigen Wijze ligt gaat er een hoop veranderen aan het Kuinderbos in Noordoostpolder. Er moet onder meer een evenemententerrein, een uitkijktoren met trouwzaal en een horecapand komen. Met als doel om het bos beter op de kaart te zetten.

Boswachter Harco Bergman: "Het is een heel mooi bos van bijna 75 jaar oud. De missie van Staatsbosbeheer is om te beschermen, te beleven en te benutten. Dat willen we hier met dit nieuwe plan samenbrengen." Het idee is om het grootste deel te realiseren in het Schoterveld, waar ook een parkeerplaats, camperplaats en een centrale toegang tot het bos moet komen.

De ontwikkelingen die in het plan 'Basiskamp Kuinderbos' staan, kosten zo'n 600.000 euro. De helft daarvan wordt gezamenlijk opgebracht door het nabijgelegen vakantiepark Eigen Wijze en Staatsbosbeheer. De andere 300.000 euro moet komen uit de Zuiderzeelijngelden, geld dat Flevoland kreeg voor het niet doorgaan van de spoorlijn van Lelystad naar het noorden. Maar dan moet de gemeente en de provincie het plan eerst goedkeuren op 14 en 15 december.

Foto: Freddy Schinkel

Volgens Bergman is de verdere ontwikkeling van het gebied een logische stap. "In 2006 in het natuurontwikkelingsgebied van het Schoterveld begonnen. Dat is nu bijna allemaal klaar. Daarom zijn we nu aan het nadenken wat we over 2 of 3 jaar met dit gebied gaan doen. Dan lijkt het ons mooi als hier ook een recreatieve invulling kan worden gegeven." Staatsbosbeheer wil verder nog meerdere zorgwerkplekken creëren voor cliënten met hun begeleiders van ’s Heeren Loo.

Foto: Korfker Architecten

Het horecapand moet op het terrein van Eigen Wijze komen. De centrale toegang tot het bos komt naast het park. Mede-eigenaar van het park, Han van der Wegen: "Er is een onderzoek geweest waaruit bleek dat dit nog ontbrak in het gebied. Vandaar dat wij dit hebben opgepakt. Een echt recreatiegebied heeft een goede mix aan voorzieningen, zoals een restaurant maar ook bijvoorbeeld bankjes om op te zitten. Als die mix straks voor elkaar is dan hebben we een heel mooi recreatiegebied."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel