Vacature: Lelystad zoekt nieuwe burgemeester

LELYSTAD • Ma 23 november 2020 | 7:45 • Maandag 23 november 2020 | 7:45

De gemeente Lelystad begint maandag met de werving van een nieuwe burgemeester. In de Staatscourant wordt de vacature gepubliceerd die een opvolger van Ina Adema moet opleveren.

Adema verruilde eind september na vier jaar Lelystad voor Noord-Brabant, waar zij Commissaris van de Koning is geworden. Sinds oktober is Henry Meijdam waarnemend burgemeester.

De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag unaniem de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De stad vraagt om een man of vrouw met een stevige persoonlijkheid, die met een frisse blik en daadkracht een verbinder is van alle inwoners. De raad vindt het belangrijk dat de nieuwe burgemeester een uitgebreid netwerk in bestuurlijk Nederland meeneemt en benut.

De nieuwe burgemeester moet vooral oog hebben voor aanpak van ondermijning, ofwel de verwevenheid van de criminele onderwereld in het dagelijks leven. Lelystad hoopt ook op een burgemeester met humor, die op eigentijdse wijze weet te communiceren.

Kandidaten voor de vacature kunnen tot en met 14 december reageren. Daarna maakt Commissaris van de Koning Leen Verbeek een eerste selectie en legt die eind januari voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. Waarnemend burgemeester Meijdam zei bij zijn aantreden dat hij verwachtte tot juni in Lelystad te blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel