Minder tasjes en portemonnees gestolen dit jaar

FLEVOLAND • Di 24 november 2020 | 5:05 • Dinsdag 24 november 2020 | 5:05

Tussen januari en november dit jaar is er aanzienlijk minder zakkenrollerij gemeld bij de Flevolandse politie dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om een landelijke trend, maar in Flevoland is de afname het hoogst, blijkt uit recente politiecijfers die dataplatform LocalFocus heeft geanalyseerd.

In de eerste tien maanden van dit jaar werd in de provincie 89 keer aangifte gedaan door slachtoffers van zakkenrollers. In dezelfde maanden vorig jaar was dat nog 221 keer. Dat is een daling van bijna zestig procent.

De cijfers uit Flevoland passen daarmee in de landelijke trend. Het aantal gepikte portemonnees of gejatte tasjes dat bij de politie gemeld werd, daalde dit jaar met bijna veertig procent, van bijna 10.500 in 2019 naar zo'n 6000 dit jaar. Flevoland is wel de provincie waar de daling het sterkst is. Friesland staat qua daling op de tweede plek, met een afname van iets meer dan 55 procent.

Een oorzaak is in de cijfers niet te vinden, maar LocalFocus wijst op de coronamaatregelen, waardoor er veel minder evenementen zijn, de winkelstraten minder druk zijn en zakkenrollers minder makkelijk kunnen toeslaan door de anderhalve meter-regel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel