Specht hakt gaten in gebouw van hengelsportvereniging

ZEEWOLDE • Di 24 november 2020 | 14:37 • Dinsdag 24 november 2020 | 14:37

Een specht heeft zo'n twintig gaten gehakt in het clubhuis van hengelsportvereniging Ons Stekkie in Zeewolde. De vogel blijkt dol te zijn op de houten buitenkant van het gebouw.

"Woody Woodpecker heeft toegeslagen", zegt voorzitter Jan van de Bovenkamp lachend. Toch zijn de gaten een serieus probleem. Niet alleen het hout wordt door de specht weggegeten, maar ook het achterliggende isolatiemateriaal. De gaten moeten dus gerepareerd worden om te voorkomen dat er regen achter het hout terecht kan komen.

'Veranderd in een zeef'
"Toen we hier onlangs wat aan het opruimen waren, zagen we dat ons clubgebouw langzaam aan het veranderen is in een zeef", vertelt Van de Bovenkamp.

Het clubgebouw staat er al jaren, maar de hengelsportvereniging heeft nog nooit eerder met het probleem te maken gehad. Het feit dat het clubhuis door de coronamaatregelen de afgelopen tijd niet intensief gebruikt is speelt mogelijk een rol. Daardoor is het vrij rustig op de locatie.

Netten, zilverfolie en windvangers
Om nieuwe gaten te voorkomen, hebben vrijwilligers afgelopen weekend netten rond het gebouw aangebracht. Dat moet de specht op afstand houden. Daarnaast is er zilverfolie geplaatst. Dit in de hoop dat de reflectie van licht de vogels afschrikt. "En we gaan straks misschien van die 'tingeltangels' ophangen, van die windvangers. Dat is denk ik wat we kunnen doen."

De schade van 'Woody Woodpecker' loopt aardig in de papieren. "Als je het door een aannemer zou moeten laten herstellen, zit je nu al op zo'n 1500 euro schade.''

Hengelsportvereniging Ons Stekkie deelt haar gebouw met de Hondenvereniging Zeewolde. Ook daar zitten gaten in de gevel, maar het zijn er aanzienlijk minder. Dit doordat juist Ons Stekkie aan de kant van de bosrand zit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel