Fractievoorzitter FvD Flevoland: Baudet, stop met je kleuter-act!

FLEVOLAND • Do 26 november 2020 | 9:09 • Donderdag 26 november 2020 | 9:09

Partijoprichter Thierry Baudet moet accepteren dat hij geroyeerd is als lid van Forum voor Democratie en stoppen met zijn kleuter-act. Dat stelde Gert-Jan Ransijn, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Provinciale Staten van Flevoland woensdagavond op Twitter. Baudet zou ook de website en het Twitter-account van de partij moeten opgeven. Dat Baudet deze accounts 'gijzelt', noemt Ransijn de partij onwaardig.

De Flevolandse fractievoorzitter reageert daarmee voor het eerst op de machtsstrijd die de laatste dagen binnen het landelijke bestuur van Forum gaande is. Thierry Baudet liet begin deze week weten dat hij stopt als partijvoorzitter en ook geen lijsttrekker bij de komende verkiezingen meer wil zijn. Hij lag toen al enkele dagen onder vuur vanwege racistische, homofobe en antisemitische berichten die in jongerenafdeling van de partij zouden zijn rondgegaan. Baudet wordt verweten dat hij daar onvoldoende afstand van heeft genomen en niet heeft ingegrepen.

De afgetreden partijleider bedacht zich later en stelde voor om nieuwe lijsttrekkersverkiezingen te organiseren. Het bestuur zei daarop dat Baudet dit niet zelfstandig kan doen en kondigde woensdag aan dat Thierry geroyeerd zou worden. Drie overgebleven bestuursleden van Forum voor Democratie zeggen donderdag aangifte te doen tegen Thierry Baudet, omdat zij geen toegang meer hebben tot de ICT-systemen en social media-accounts van de partij.

'Denkbeelden horen niet bij FvD thuis'
Flevolands statenlid van Forum voor Democratie Eric Raap zegt op Twitter veel respect voor Baudet te hebben, omdat hij de politieke partij uit het niets heeft opgericht. Raap noemt het triest om te zien dat Baudet ergens volledig de weg kwijt is geraakt. "Homofobe, racistische en antisemitische denkbeelden horen niet bij FvD", aldus Raap, die zegt het bestuur van Forum te steunen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel