Zes kinderen krijgen een Almeerse Kei

ALMERE • Vr 27 november 2020 | 16:11 • Vrijdag 27 november 2020 | 16:11

Zes Almeerse kinderen hebben vrijdag een Almeerse Kei gekregen. Dat is een jaarlijkse onderscheiding voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud die zich hebben ingezet voor de gemeenschap of voor een ander.

Normaliter worden de keien uitgereikt op het stadhuis door de burgemeester, maar dat ging dit jaar vanwege de coronamaatregelen anders. De klassen waar de kinderen in zitten, werden vrijdag bezocht door een presentator. De kinderen kregen een 'escape-kaart' uitgereikt met daarop een aantal vragen. Na beantwoording was er een filmpje te zien waarin burgemeester Franc Weerwind een code (036) gaf om een kistje te openen. Daarin vonden de zes kinderen hun kei en onderscheiding. Ook kregen zij een speciaal lintje opgespeld.

De kinderen zijn genomineerd door bekenden of familie. Een jury heeft de inzendingen vervolgens beoordeeld. Onder de zes kinderen van vrijdag waren bijvoorbeeld de zusjes Tess en Isa. Zij doneerden 25 cm van hun haar aan stichting Stichting Haarwens. Die stichting maakt pruiken voor kindjes die kaal zijn geworden door chemotherapie.

De keien zijn voor de 13e keer uitgereikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel