Almere vierde in lijst gezondste grote steden van Nederland

ALMERE • Ma 30 november 2020 | 11:26 • Maandag 30 november 2020 | 11:26

Almere staat op de vierde plek in de lijst van gezondste grote steden van Nederland. Groningen heeft het gezondste leefklimaat, gevolgd door Nijmegen en Maastricht. Dat blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau Arcadis.

In totaal zijn twintig grote steden beoordeeld op het gebied van mobiliteit, milieu, beschikbare voorzieningen, buitenruimte, veiligheid en sociale cohesie. Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens van het RIVM, de GGD en het CBS.

Goede scores veiligheid en ov
Almere scoort goed qua veiligheid en het openbaar vervoer. Verder is er relatief weinig geluidsoverlast volgens de onderzoekers. Ook met de groenvoorzieningen is het goed gesteld. Almeerders scoren wel lager dan gemiddeld op het gebied van bewegen en fietsen. En het schoonhouden van de stad en de toegankelijkheid van de zorg kan ook beter, volgens het onderzoek.

Volgens onderzoeker John Boon van Arcadis is het voor het eerst dat grote steden op deze manier met elkaar zijn vergeleken. Groningen scoort goed dankzij het weren van auto's uit de binnenstad en de vele fietsers. Almere staat met 214.000 inwoners dus op een vierde plek en dat is volgens Boon best hoog. De vijf grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) komen niet eens voor in de top 10.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel