Meeste verdachten rellen Urk weer vrij

URK • Ma 30 november 2020 | 17:15 • Maandag 30 november 2020 | 17:15

Van de twaalf personen die afgelopen weekend zijn aangehouden in verband met de rellen op Urk, zit er nog één vast. De anderen zijn vrijgelaten maar blijven wel verdachte. Volgens de burgemeester waren er afgelopen zaterdag minder kijkers op straat dan bij de rellen van een week eerder.

Burgemeester Cees van den Bos zegt daarover: "Het gaat goed, maar het kan nog beter. Gelukkig zijn veel mensen binnen gebleven, maar het was toch nog te druk. Voor uw eigen veiligheid: blijf binnen!" De burgemeester betreurt het dat afgelopen zaterdag de inzet van ME nodig was. "We waren erop voorbereid en het was helaas noodzakelijk".

Bij de personen die aangehouden zijn gaat het om acht mannen in de leeftijd van 18 tot 31 jaar oud. Op één na komen ze allemaal uit Urk. Daarnaast zijn er drie minderjarige jongens aangehouden, twee wonen op Urk en één in Tollebeek. Ook werd er een vrouw van 19 aangehouden, afkomstig uit de gemeente Friese Meren.

Volgens de gemeente worden de rellen veroorzaakt door een kleine groep. Burgemeester Van den Bos daarover: "Nu is het beeld dat al onze jongeren relschoppers zijn. Dat is onterecht, maar onze jongeren worden er wel op aangekeken. Ik hoor dat ook jongeren dat beu zijn. Laten we hen daarin steunen." In samenwerking met het welzijnswerk op Urk wordt er een gesprek met jongeren voorbereid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel