Verdachte ontkent betrokkenheid bij moord en cocaïnefabriek

LELYSTAD • Ma 30 november 2020 | 21:17 • Maandag 30 november 2020 | 21:17

Een 51-jarige man die wordt verdacht van een moord in Amsterdam en het runnen van een cocaïnefabriek in Lelystad, ontkent alle betrokkenheid. Dat bleek maandag tijdens een rechtszaak over de moord op de 19-jarige Raymildo Landveld.

Landveld werd twee jaar geleden doodgeschoten in Amsterdam. Het OM gaat ervan uit dat hij vermoord werd omdat hij een Mercedes-busje had gestolen dat niet op slot stond. Daarin zat een lading drugs. Landveld wist dat waarschijnlijk niet. De eigenaar van het busje zou de 51-jarige verdachte ingeschakeld hebben om het busje en de drugs terug te halen.

Direct na de aanhouding van de verdachte werden in de Nikkelstraat in Lelystad twee containers doorzocht die de 51-jarige man huurde. In de ene container werd onder meer een pistool gevonden. In de andere zat een coke-fabriek, waar cocaïne kon worden 'gewassen'. Dat houdt in dat de 'opgeloste' drug wordt teruggewonnen uit producten waarin die is verstopt, zoals kleding of satésaus.

De verdachte zei in de rechtszaal dat hij ervan was geschrokken dat in zijn container een cokelab was gebouwd. Wel wil hij daar de verantwoordelijkheid voor nemen, omdat de container op zijn naam stond.

Donderdag wordt duidelijk of de officier van justitie het verhaal van de verdachte gelooft. Dan wordt de strafeis bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel