Almeerse fractievoorzitter Ellian op VVD-lijst (22), Becker stijgt naar plek 4

FLEVOLAND • Di 1 december 2020 | 15:52 • Dinsdag 1 december 2020 | 15:52

De Almeerse fractievoorzitter Ulysse Ellian staat op plek 22 op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar. De partij heeft nu 32 zetels en daarmee lijkt Ellian op een verkiesbare plek te staan. Op plek vier staat huidig Kamerlid Bente Becker. Zij is opgegroeid in Flevoland.

Ellian is advocaat en heeft de afgelopen zes jaar een snelle politieke carrière gehad. Van 2014 tot 2018 was hij nog fractie-assistent bij de VVD in Almere. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 werd hij raadslid. Twee maanden later werd hij fractievoorzitter van zijn partij. Hij is als baby naar Nederland gekomen omdat zijn vader uit Iran was gevlucht ten tijde van de opkomst van het totalitaire regime onder ayatollah Khomeini.

Bente Becker kwam in 2017 in de Tweede Kamer. Ze stond toen op plek 14 op de lijst. Haar grootouders waren pioniers in Noordoostpolder, haar ouders hebben elkaar ontmoet in Emmeloord en begonnen samen een supermarkt in Almere. Becker is zelf opgegroeid in Dronten. Ze verhuisde voor haar politieke werk naar Den Haag waar ze assistent van minister Henk Kamp was.

De partij is met 32 zetels verreweg de grootste in de Tweede Kamer en staat ook bovenaan in de peilingen. De verkiezingen zijn in maart volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel