Minder kaartjes, maar volwaardige Winterdroom in Orchideeënhoeve

LUTTELGEEST • Wo 2 december 2020 | 15:02 • Woensdag 2 december 2020 | 15:02

Door de coronabeperkingen kunnen dit jaar minder bezoekers dan gebruikelijk de Winterdroom in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest bezoeken. Toch heeft het park ervoor gekozen om de ruimten net zo uitgebreid en feestelijk te versieren als anders. "We denken dat mensen juist in deze tijd behoefte hebben aan sfeer, gezelligheid en warmte", legt Femke Kroese van de Orchideeënhoeve uit. "We hebben daarom niet gekozen voor een afgezwakte versie. Alles is net zo mooi versierd als andere jaren."

Traditioneel is december een drukke maand voor de Orchideeënhoeve. Het park is dan in kerstsferen versierd. Vooral de speciale kaarsjesavonden zijn populair onder bezoekers. Volgens Kroese kan dit jaar maar zo'n dertig procent van het normale aantal bezoekers terecht. Een aantal kaarsjesavonden is dan ook bijna uitverkocht. Vanwege corona is het aantal kaarsjesavonden wel uitgebreid van 12 naar 16. De eerste avondopening is op 10 december.

Er is wel een aantal aanpassingen. Zo is de gebruikelijke kerstmarkt dit jaar vervangen door een winterplein dat door de winkel van de Orchideeënhoeve zelf wordt verzorgd. Verder zijn in het park maatregelen waardoor mensen voldoende afstand kunnen houden. De horeca is gesloten. "De medewerkers die normaal in de horeca werken, hebben nu geholpen met het ophangen van de lampjes en andere versieringen", vertelt Kroese.

Alle bezoekers moeten eerst reserveren. Abonnementshouders kunnen overdag gratis terecht. Op de kaartjes voor de avond krijgen zij korting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel