Eis van drie jaar voor ongeluk waarbij Drontenaar (41) omkwam

DRONTEN • Do 3 december 2020 | 11:56 • Donderdag 3 december 2020 | 11:56

Een 33-jarige Kampenaar hangt drie jaar cel en vier jaar rijontzegging boven het hoofd na het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Hierbij kwam een 41-jarige Drontenaar om het leven. De verdachte zou veel te hard hebben gereden met de Porsche waar beide mannen in zaten. Hij had bovendien te veel gedronken.

Het ongeluk gebeurde op 19 juli 2019 op de Oostelijke Rondweg in Elburg. De verdachte zou in de Porsche van zijn werkgever rond de 135 kilometer per uur hebben gereden, waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Hij raakte in een slip en vloog uit de bocht, ramde een hek en belandde op de kop in een maisveld. De Drontenaar overleefde de klap niet.

Uit uitgebreid onderzoek met onder meer getuigen en camerabeelden blijkt dat de verdachte uit Kampen de wagen moet hebben bestuurd. Hij kan zich zelf niks meer herinneren van het ongeluk en de uren daarvoor. "Maar ik geloof inderdaad dat ik achter het stuur heb gezeten", zei hij donderdag in de rechtbank.

Op zijn telefoon werden foto’s gevonden van een veel te hoog uitslaande snelheidsmeter waar een blikje bier bij werd gehouden. Volgens zijn advocaat zijn die niet vlak voor het ongeval genomen, maar een van de rechters vroeg zich wel af of de verdachte kickt op snelheid. Hij antwoordde daarop dat hij inderdaad van auto’s houdt.

Volgens de officier van justitie moet zijn 'idiote rijgedrag' worden afgestraft met een lange celstraf en rijontzegging. De vader van het slachtoffer zei in de rechtbank dat zijn zoon met geen enkele straf terugkomt. Hij hoopt alleen dat de verdachte zich zijn leven lang blijft herinneren wat een 'domme actie' dit is geweest.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel