Financiële meevaller voor Floriade, ministerie betaalt geen 10 maar 15 miljoen

ALMERE • Do 3 december 2020 | 17:03 • Donderdag 3 december 2020 | 17:03

Na een reeks financiële tegenvallers voor de Floriade is er nu eens sprake van een meevaller. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit trekt in totaal 15 miljoen euro uit voor het evenement in 2022. Tot nu toe werd rekening gehouden met maximaal 10 miljoen.

"De gemeente Almere heeft een aantal innovatieve projectvoorstellen geformuleerd, die zowel voor een succesvolle Floriade van belang zijn als de lange termijn doelen van het Rijk ondersteunen", zo laat een woordvoerder van het ministerie weten.

Binnenkort wordt de Tweede Kamer geïnformeerd hoe de projecten er precies uit gaan zien. Volgens het ministerie gaat het om zaken die bijdragen "Aan het bewustwordingsproces rond duurzame oplossingen voor een goede leefbaarheid in steden."

Aan het extra geld is wel een voorwaarde verbonden. Namelijk dat de Floriade in de toekomst géén beroep meer doet op aanvullende steun van het ministerie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel