Schadeclaim gevallen wielrenners afgewezen

ALMERE • Vr 4 december 2020 | 10:56 • Vrijdag 4 december 2020 | 10:56

De 71-jarige wielrenner die onderuit ging door de vernieuwde verkeersdrempels op de Sluiskade in Almere, krijgt geen schadevergoeding. De gemeente meldt dat deze en vijf andere claims allemaal zijn afgewezen door de verzekeraar omdat de gemeente Almere niet aansprakelijk zou zijn.

De verzekeraar vindt dat de weginrichting voldoet aan de eisen die daaraan gesteld mogen worden. De drempels zijn aangelegd omdat horecapersoneel daar oversteekt om de terrassen te bedienen. Langs de route staan waarschuwingsborden en de drempels zijn wit geschilderd, zodat ze afsteken tegenover de rode klinkers.

Afgelopen zomer ontstond er commotie rond de drempels in de Havenkom, omdat tientallen wielrenners onderuit gingen en ernstige verwondingen opliepen.

Vanwege dat tumult spraken meerdere partijen zich uit. Zo wilde de fietsersbond de drempels graag weg hebben, terwijl de horeca en omwonenden juist de de grote groepen fietsers spuugzat waren. De gemeente gaf aan dat de Havenkom onderdeel is van het rondje Gooimeer en dat het verkeer verleggen naar omringende woonwijken geen optie was. De gemeente vond dat iedereen gewoon rekening met elkaar moet houden.

Toch besloot de gemeente in oktober alsnog een enquête over de verkeersdrempels uit te zetten onder omwonenden. Met de verwerking daarvan is de gemeente nog bezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel